Κάποια σκυλιά είναι κακοί κολυμβητές

Swimming_Bulldog

Αν νομίζατε ότι τα σκυλιά είναι εκ φύσεως δεινοί κολυμβητές, απατάσθε. Κάποια σκυλιά βυθίζονται εξ’ ίσου γρήγορα με τα τούβλα και αυτά είναι κατά κανόνα σκυλιά, που το κεφάλι τους είναι δυσανάλογα μεγάλο ως προς το σώμα.

Έτσι τα Bulldog, τα Pug, τα Boxer αλλά και τα Dachshund, δυσκολεύονται να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό ενώ σκυλάκια όπως τα Μaltese και τα Chihuahua κολυμπούν μεν, αλλά τρομάζουν εύκολα μέσα στο νερό και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού.

Στον αντίποδα τα Water spaniel, τα golden retriever, τα Ιρλανδικά και Αγγλικά setter, και τα Νewfoundland, είναι κυριολεκτικά αμφίβια και υπάρχουν επίσης ράτσες που αν και δεν διαπρέπουν στην κολύμβηση, μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση τους με εκπαίδευση.

Αν πάντως ο δικός σας τετράποδος φίλος, δεν είναι ο Michael Phelps των σκύλων, μην απελπίζεστε. Στην αγορά διατίθενται ειδικά σωσίβια αλλά και στρώματα θαλάσσης για σκύλους, που μπορούν να σας εξασφαλίσουν ατελείωτα παιχνίδια στο νερό.

Κι αν ούτε και αυτό λειτουργήσει είμαι σίγουρη ότι δεν θα σας πτοήσει από το να αγαπάτε τον «στεριανό» σκυλάκο σας έτσι κι αλλιώς!

2 Responses

  1. Dimitra Decorasylum

    Η Ήρα κολυμπάει αλλά δεν τρελαίνεται κιόλας για το άθλημα! Συν τον ποδαρόδρομο που πρέπει να ρίξουμε για να βρούμε μέρος χωρίς ίχνος υστερικών “ααα σκύλος, ααα θα μάς φάει, άαα θα μάς ράνει…”

    • Sofia

      Μπράβο σου πάντως που πήρες σκυλί απο καταφύγιο και ας μην κολυμπήσει και σαν δελφίνι. Νευριάζω με το κολλήματα που έχουν κάποιοι με τα ζώα και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.