Ετικέτες Μαρμελάδας

posted in: Καλούδια | 9

Ετικέτες_ Μαρμελάδας_2

 

Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι υγιεινές, θρεπτικές και πολύ εύκολες στην παρασκευή τους και το Καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου να τις ετοιμάσουμε και να τις αποθηκεύσουμε. Για αυτόν το λόγο σας ετοίμασα εκτυπώσιμες Ετικέτες Μαρμελάδας για 12 διαφορετικά είδη, μεταξύ των οποίων μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, βερύκοκο, πορτοκάλι, ρόδι και πολλές άλλες.

Κατεβάστε το αρχείο pdf και τυπώστε αυτές τις όμορφες Ετικέτες Μαρμελάδας σε αυτοκόλλητο, εκτυπώσιμο, χαρτί ή σε απλό χαρτί εκτύπωσης και κολλήστε τις στα βαζάκια με τις μαρμελάδες σας, με λίγη κόλλα χειροτεχνίας.

Για να κατεβάσετε τις Ετικέτες Μαρμελάδας πατήστε εδώ.

Ετικέτες_Μαρμελάδας_4

Είναι προτιμότερο να κολλήσετε τις Ετικέτες Μαρμελάδας στα βαζάκια αφού τα έχετε γεμίσει, ώστε να μπορέσετε πριν να τα αποστειρώσετε, πράγμα που μπορείτε να κάνετε βάζοντας τα στο φούρνο για 10 λεπτά, στους 140c. Μπορείτε επίσης να αποστειρώσετε και την κουτάλα σας, βυθίζοντας την στη βραστή μαρμελάδα για λίγα λεπτά. Θυμηθείτε να γεμίσετε και να κλείσετε σφιχτά τα βαζάκια σας όσο ακόμα η μαρμελάδα είναι καυτή.

Η σπιτική μαρμελάδα πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό και στεγνό μέρος και να καταναλώνεται σε διάστημα ενός χρόνου απο την παρασκευή της. Συμπληρώσετε  λοιπόν τις αντίστοιχες ημερομηνίες, πάνω στη διακεκομμένη γραμμή στις Ετικέτες  και φροντίστε απο τη στιγμή που ανοιχθούν, να τοποθετήσετε τις μαρμελάδες σας στο ψυγείο και να τις καταναλώσετε εντός ενός μήνα.

Και επειδή καλύψαμε όλα τα ζητήματα περί μαρμελάδας πλήν του βασικότερου, δηλαδή της συνταγής, σας έχω τρείς προτάσεις για σπιτική μαρμελάδα, από τρία εξαιρετικά blog, που είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσουν. Λαχταριστή μαρμελάδα με άγρια βατόμουρα από το illaboratoriodimmskg και υπέροχη μαρμελάδα φράουλα από το makelife!

Καλή επιτυχία!

9 Responses

 1. Ελευθερία Μπόγιογλου

  με αυτές τις ετικέτες τα βαζάκια με τη σπιτική μαρμελάδα θα δείχνουν ακόμη πιο “επαγγελματικά”, ώστε να τα προσφέρουμε κι ως δώρο στους δικούς μας. Ευχαριστούμε για την αναφορά στη συνταγή μας για τη μαρμελάδα φράουλα!

  • Sofia

   Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ελευθερία και για όλες τις αναδημοσιεύσεις που κάνετε στα post μου! Η συνταγή αξίζει αναφοράς γιατί είναι όντως εξαιρετική, εξαιρετικά απεικονισμένη και περιλαμβάνει και χρήσιμα tips! 🙂

 2. Dimitra Decorasylum

  Πολύ μ’ αρέσει η ρέτρο αισθητική τους!!!
  Σ’ ευχαριστούμε πολύ Σοφία. Την καλημέρα μου 🙂

  • Sofia

   Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Δήμητρα! Καλημέρα! 🙂

 3. Η μαμά μας η καλή φτιάχνει μαρμελάδα σπιτική

  […] Για να διατηρήσετε τη μαρμελάδα για ένα χρόνο, πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία “στεγανοποίησης”. Πλένετε καλά τα βάζα και τα καπάκια και τα βράζετε, για να αποστειρωθούν. Όσο είναι ακόμη ζεστά τα βάζα τα γεμίζετε μέχρι το χείλος με τη ζεστή μαρμελάδα. Σφραγίζετε καλά και τα αφήνετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Καλύτερα αφήστε τα μέχρι την επόμενη μέρα για να έχουν κρυώσει σίγουρα. Μετά τα βαζάκια σας είναι έτοιμα για αποθήκευση. Δώστε ακόμη πιο ωραία εμφάνιση στα βαζάκια σπιτικής μαρμελάδας σας με εκτυπώσιμες ετικέτες από το paraligo.com! […]

 4. alekacraftaholic

  τέλειες συνταγές και οι ετικέτες κουκλίστικες γιαγιαδίστικες όπως μου αρέσουν.Ευχαριστούμε!

  • Sofia

   Ευχαριστώ πολύ Αλέκα! Γιαγιαδίστικες όπως το λές! 🙂

  • Sofia

   Και εγώ το αγαπώ το καρουδάκι Ζήνα! Ευχαριστώ πολύ! Καλή σου μέρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.