Μετά την απόλυση

posted in: Μου άρεσε | 6

Περί_απολύσεως

Όχι δεν πρόκειται για ένα άρθρο που πραγματεύεται τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας ούτε για έναν οδηγό εύρεσης εργασίας. Πρόκειται απλώς για ένα βιβλίο που  διηγείται  τις  περιπέτειες ενός πρόσφατα απολυμένου.

Ένας πενηντάχρονος, στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες στο ζενίθ της Αμερικανικής οικονομικής κρίσης. Ένα δάνειο προς αποπληρωμή, μια οικογένεια προς επανασύνδεση, μια νευρωτική ύπαρξη προς επαναπροσδιορισμό, μέσα από κωμικοτραγικές συγκρούσεις με την άχαρη πραγματικότητα, ενός γραφείου εύρεσης εργασίας.

Σίγουρα δεν είναι ένα αριστούργημα της σύγχρονης λογοτεχνίας, είναι όμως ένα ανάλαφρο μυθιστόρημα γραμμένο με χιούμορ και μια ξεκούραστη κινηματογραφική γραφή, ένα βιβλίο παραλίας, μπαλκονιού ή εν πάση περιπτώσει ένα βιβλίο ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

Ο συγγραφέας του “Μετά την απόλυση”  λέγεται Jim Kokoris, το βιβλίο κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2012 απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση του Μάνου Τζιρίτα και ο πρωτότυπος τίτλος του είναι “The pursuit of other interests”.

6 Responses

  1. ζηνα

    χμ…αν και το θεμα ειναι περιεργο, θα ακουσω τη γνωμη σου και θα το ψαξω!

    φιλια!!!

    • Sofia

      Χαίρομαι που το θέμα δεν σε αφορά Ζήνα μου γιατί δυστυχώς πολύυυς κόσμος μπορεί πλέον να ταυτιστεί με ένα ήρωα που περνάει στην ανεργία. Ελπίζω να μη σε απογοητεύσω! 🙂 Καλό βράδυ!

  2. Dimitra Decorasylum

    Θα το έχω στα υπόψη Σοφία καθώς ξεμεινα από βιβλία και έπιασα πάλι τα παλιά!!!
    Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα 🙂

    • Sofia

      Εσένα ειδικά Θα σου πρότεινα κάτι άλλο. Αν σε έχω ψυχολογήσει σωστά θα σου αρέσει το “Η πόλη και η πόλη” του Mieville China απο τις εκδόσεις Anubis. Τσέκαρε το. Καλημέρα και καλή βδομάδα Δήμητρα!

      • Dimitra Decorasylum

        Φαίνεται να με έχεις ψυχολογήσει μια χαρά Σοφία! Μπήκα στον εκδοτικό οίκο και η αναφορά στο Blade runner με κέρδισε!!!! Με την πρώτη ευκαιρία θα το πάρω και θα σου πω εντυπώσεις γιατί είμαι από τους τύπους που αν τους αρέσει ένα βιβλίο περιμένουν πως και πως να το ξαναπιάσουν στα χέρια τους για να δουν τι γίνεται παρακάτω (ένα πράμα σαν το Twin Peaks βρε παιδί μου, που πάντα κοβόταν στο καλύτερο!) Σ’ ευχαριστώ 🙂

        • Sofia

          🙂 Έχει ωραία ατμόσφαιρα και έχει κερδίσει όλους όσους ως τώρα το πρότεινα. Νομίζω οτι αξίζει να το πάριες. Θα χαρώ πολύ να μου πεις σχόλια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.