Snowpiercer

posted in: Μου άρεσε | 4

Κάποια χρόνια μετά την ολική, οικολογική καταστροφή της γης, οι μόνοι επιζήσαντες επιβαίνουν σε μια υπερταχεία, ένα τεχνητό, κινούμενο οικοσύστημα που προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες του μέχρις ότου ο πλανήτης επανέλθει σε βιώσιμες συνθήκες.

Ωστόσο η ανθρώπινη φύση, φροντίζει σχεδόν να διασφαλίσει την ίδια της εξάλειψη αφού, επαναλαμβάνοντας ότι προκάλεσε την καταστροφή εξ’ αρχής, δείχνει να έχει χάσει το εισιτήριο στο τρένο της εξέλιξης. Όντως?

Ένα μετέωρο ερωτηματικό σηματοδοτεί το τέλος αυτής της, κατά τα αλλά, εξαιρετικής ταινίας, που βασίστηκε στο, που μέχρι τούδε δε το ‘ξεύρε ούτε η μάνα του, Γαλλικό κόμικ «Le Transperceneige» των Lob και Rochette και αυτό είναι και το μόνο ψεγάδι που μπορώ να της καταλογίσω (το ερωτηματικό όχι τη μάνα).

Ένα ακόμα φουτουριστικό, μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ θα πει κάποιος, ο οποίος θα αιφνιδιαστεί όμως, από την πρωτοτυπία, τις συνεχείς ανατροπές, τις δυνατές σκηνές, την Οργουελική ατμόσφαιρα και τους πλούσιους συμβολισμούς του.

Καλό σενάριο, συγκλονιστική σκηνοθεσία, μαγική φωτογραφία και άριστες ερμηνείες σε μια ταινία για την οποία οι σινεφίλ συνωστίστηκαν σαν τα αμνοερίφια, στα γκισέ εισιτηρίων της «Berlinale».

To “Snowpiercer” έκανε έναρξη στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Απριλίου και συνεχίζει να προβάλλεται ακόμη και αν είστε fan του sci-fi, να πάτε να το δείτε το δίχως άλλο.

Σκηνοθεσία: Joon-ho Bong
Σενάριο: Joon-ho Bong, Kelly Masterson, Jean-Marc Rochette, Jacques Lob
Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris

 

4 Responses

  1. Κατερίνα

    Το είδα και εγώ!! Θα συμφωνήσω μαζί σου Σοφία μου! Είναι πολύ καλό και σε κάνει να σκέφτεσαι!

    • Sofia

      Α χαίρομαι που σου άρεσε Κατερίνα! Βρήκα με ποιον θα μιλάω για ταινίες! 🙂

  2. Dimitra Decorasylum

    Το είδαμε κι εμείς καθώς είμαι θερμή οπαδός των Sci Fi ταινιών!!! Όντως ταινία με διάφορα επίπεδα αλλά δεν θα την έβαζα και στις αγαπημένες μου!! Από την άλλη να μου πεις, ποια ταινία μπορεί να συγκριθεί με την αρχική τριλογία των Star Wars;; Καμία! (απάντω μόνη μου, self service ένα πράμα!!!)
    Καλό Σαββατοκύριακο Σοφία.

    Υ.Γ. Τώρα μου θύμησες την σκηνή με το “περίφημο” συστατικό των bars που τρώγανε και πριν λίγο φάγαμε μεσημεριανό………..

    • Sofia

      Αγαπημένη όχι! Αξιόλογη σίγουρα. Πολύ χαίρομαι που διαπιστώνω οτι κι άλλα κοριτσάκια βλέπουν επιστημονική φαντασία. 🙂 Νόμιζα οτι ήμασταν πολύ λίγα στον πλανήτη. Καλό βράδυ Δήμητρα!
      Υ.Γ. για την σκηνή που ανέφερες ένα έχω να πω: ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.