Γλαστράκι από κουτί καφέ ντυμένο με σπάγκο

Γλαστράκι από κουτί καφέ ντυμένο με σπάγκο

posted in: DIY | 15

Η κατανάλωση καφέ στο σπίτι μου, καταντά σκανδαλώδης. Και καθώς οι βιομηχανίες καφέ περιέργως, αρνούνται να μου παραχωρήσουν μετοχές, είπα να αποσβέσω το έξοδο αλλιώς.

Αν είστε και εσείς λάτρεις του καφέ, να ένας τρόπος να αξιοποιήσετε όλα αυτά τα κουτάκια που τόσο καιρό μαζεύετε, με μια αγωνία ανάλογη της δικής μου.

Η κατασκευή είναι υπερβολικά απλή για να δοθούν οδηγίες, τα υλικά τα βλέπετε στην εικόνα κι έτσι το μόνο που έχω να προσθέσω είναι 3 παρατηρήσεις:

 • Η κόλλα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι μη υδατοδιαλυτή.
 • φροντίστε να σφίγγετε τον σπάγκο συχνά όσο προχωράτε, ώστε να καλύψετε σωστά το καφεκούτι σας.
 • Μη ξεχάσετε να κάνετε 2-3 τρύπες με ένα καρφί στο κάτω μέρος του κουτιού για αποστράγγιση.

 Καλή επιτυχία!

15 Responses

 1. Μόλις απέκτησες μια καταπληκτική γλάστρα με κόστος μηδενικό! Αντίθετα το σκοινί του έδωσε και φοβερό στυλ! Εύγε^^

 2. :)) Και εσείς cappuccino?? χαχαχα είσαι στο μυαλό μου!! έχω ακριβώς τα ίδια κουτάκια και τα βλέπω τόσο καιρό μπας και μου έρθει κάτι! Ανακύκλωση. Όταν λές μη υδατοδιάλυτη εννοείς πχ. βενζινόκολλα?! Καλή εβδομάδα Σοφία!

  • Cappuccino, espresso, freddo τα πάντα όλα! Δεν κάνουμε διακρίσεις εμείς.. Φοβάμαι οτι θα γίνω γραφική μ αυτά τα καφεκούτια γιατί σκοπεύω να δείξω κι άλλες κατασκευές στο μέλλον (πρέπει να τα εξαλείψω απ’ τα ντουλάπια μου, έχουν καταντήσει μάστιγα :P). Βενζινόκολλα είναι μια χαρά, θερμοκόλλα επίσης και μπορεί να γίνει και με κρυσταλλική υδατοδιαλυτή αλλά όχι για γλάστρα (βαζάκι, μολυβοθήκη ίσως), γιατί αν βρέχεται στο πότισμα θα απορροφάει νερό. Ευχαριστώ για το σχόλιο και καλή εβδομάδα!:-)

   • Περιμένω να δω και τα υπόλοιπα κουτάκια!!! Γιατί και εμείς από καφέ καλά πάμε και όχι ένα είδος.. καφείνη να έχει… :)))

    • Σε νιώθω. Στο τέλος θα αρχίσουμε να τον μασάμε τον καφέ. Μείνε ήσυχη. Έπονται δημιουργικά όργια με τα καφεκούτια! 🙂

 3. Ότι πρέπει για μένα που δεν πιάνουν τα χέρια μου και είμαι μόνο για τα εύκολα diy 😛 η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά γυάλινα βαζάκια, αρκετά μεγάλα, θα ήθελα να κάνω το ίδιο αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό γιατί τι γυαλί δεν μπορεί να ανοίξει τρυπούλες από κάτω για το νερό! Any advice? 🙂

  • Γίνεται και σε γυαλί ωραιότατα! Βάλε πέτρες στον πάτο (οχι θαλασσινές) για αποστράγγιση ένα κομμάτι τούλι απο πάνω γέμισε μετά με χώμα και φρόντιζε ότι φυτέψεις να μην το πολυποτίζεις. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

 4. Καλημέρα Σοφία! Βλέπω έχεις ταλέντο στο upcycling! Πολύ ωραίο το γλαστράκι. Ανυπομονώ να δω και τις υπόλοιπες ιδέες σου 🙂 Καλή εβδομάδα να έχουμε!

  • Καλή εβδομάδα Δήμητρα! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

 5. Πολύ ωραία τα γλαστράκια, είχα φτιάξει κι εγώ πέρυσι κι έβαλα κακτάκια μέσα έδειχναν πολύ ωραία αλλά όπως έχω ξαναπεί εγώ ξεραίνω και κάκτους οπότε φέτος θα τα ξαναπαρουσιάσω με παχύφυτα. Μπράβο!

  • Ευχαριστώ Χριστίνα! Για αυτό έβαλα Αλόη γιατί δεν φοβάται χάρο… 🙂

  • χαχαχαχα Χριστίνα σα και εσένα και εγώ!! όλα τα μαραίνω όλα τα σαπίζω!! :)) Αν και παλεύω να σπάσω τη γκαντεμιά!!

 6. Τι ωραία ιδέα και έχω και σπάγκο! Νομίζω θα πρέπει να κρατάω πλέον τα κουτιά του καφέ!!

  • Ευχαριστώ πολύ! Μα ναί! Δεν πετάμε τίποτα, ανακύκλωση (μέχρι να μη χωράμε στο σπίτι μας):-) !

Leave a Reply