Πλεκτά πουφ Diy

posted in: DIY | 16

Η υπόσχεση είναι υπόσχεση και έτσι ξανάπεσα με τα μούτρα στο πλέξιμο χάριν ενός project που αποδείχθηκε εξαιρετικά περιπετειώδες από κινηματογραφικής απόψεως. Στο προηγούμενο Diy post του paraligo όπου είδατε πως μπορείτε να φτιάξετε Πλεκτά σκαμπό Diy, σας είχα τάξει ένα  video tutorial για  Πλεκτά πουφ Diy.

Πλεκτά πουφ Diy λοιπόν σε μια ανάρτηση υπερπαραγωγή, που έγινε στην κυριολεξία με αίμα δάκρυα και ιδρώτα (αλήθεια λέω μέχρι και το δάχτυλο μου τρύπησα)  και περιλαμβάνει δύο  video, που ελπίζω οτι  μπορεί να τα παρακολουθήσει και κάποιος τελείως αρχάριος, εκτυπώσιμο σχέδιο  και κάποια tips που ίσως σας γλιτώσουν από κάποιες κακοτοπιές.

Και μιλώντας για κακοτοπιές ας περάσουμε στην επιλογή του νήματος.  Στην αρχή του πρώτου video θα δείτε μια λεπτομερή λίστα με υλικά  που θα χρειαστείτε προκειμένου να δημιουργήσετε τα δικά σας Πλεκτά πουφ Diy. Το νήμα που αναφέρεται σ’ αυτήν τη λίστα είναι αυτό που χρησιμοποίησα γιατί μου φάνηκε ως η καλύτερη λύση από οικονομικής απόψεως.

Παρόλο που η επιλογή μου δεν αποδείχθηκε εντελώς τραγική, δεν σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο νήμα γιατί δεν είναι αρκετά χοντρό για τέτοιου είδους μεγάλα πλεκτά, πράγμα που με  ανάγκασε να το χρησιμοποιήσω διπλό.

Το αποτέλεσμα ήταν οτι μετά από κάποια λεπτά πλεξίματος και μετρήματος δεν ήξερα αν τα βλέπω εγώ διπλά ή αν είναι όντως έτσι εκ του φυσικού τους. Κατόπιν των παραπάνω προτείνω να χρησιμοποιήσετε 1 super size  κούκλα με χοντρό νήμα κουβέρτας, καλή ώρα σαν κι αυτό..

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε  μακώ  ή όποιο άλλο νήμα σας βολεύει αλλά να έχετε υπόψη ότι αυτό πιθανώς θα μεταβάλλει τον αριθμό των πόντων. Αν  χρειαστεί  να τροποποιήσετε το σχέδιο  θυμηθείτε ότι για να φτιάξετε ένα πλατύ και ρηχό πουφ θα πρέπει  ο συνολικός αριθμός των αυξομειούμενων πόντων της μιας πλευράς, να είναι ίσος ή λίγο μεγαλύτερος από το σύνολο των σταθερών πόντων στο κέντρο.

Για να εκτυπώσετε το σχέδιο κάντε κλίκ εδώ.

Σχεδιο για Πλεκτά πούφ Diy

Αν θέλετε ένα πιο στρόγγυλο  πουφ ο αριθμός των αμετάβλητων πόντων θα πρέπει να  είναι λίγο μεγαλύτερος από το σύνολο των αυξομειούμενων πόντων της μιας πλευράς (όπως στο δικό μου) και σε κάθε περίπτωση  το σύνολο αυτών των αυξομειούμενων πόντων θα πρέπει να διαιρείται δια του 3 (9,12,15 ,18.. κτλ).

Οι διαστάσεις του δικού μου  πουφ είναι 150cm περίμετρος, 50cm διάμετρος and 35cm ύψος, κατά προσέγγιση.  Για να υπολογίσετε το μέγεθος της δικής σας δημιουργίας έχετε κατά νου ότι το πλεκτό αναπτύσσεται κάθετα. Αυτό σημαίνει ότι αν τραβούσατε μια γραμμή από το κέντρο του πάνω μέρους του πούφ μέχρι το κέντρο του κάτω μέρους, αυτή η γραμμή θα ήταν η πρώτη σειρά του πλεκτού (με το  μέγιστο αριθμό πόντων).

Αυτά τα ολίγα λοιπόν για αρχή και τα υπόλοιπα θα τα δείτε στα video που ελπίζω να σας κατατοπίσουν για να μπορέσετε να φτιάξετε τα δικά σας Πλεκτά πουφ Diy!

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.