Χριστουγεννιάτικο φωτιστικό DIY

posted in: DIY | 32

Η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου απέχει 6 μόλις εβδομάδες και για να σας βάλουν στο κλίμα 11 blog ένωσαν τις δυνάμεις τους και μοιράζονται μαζί σας τις δημιουργίες τους, σε μια σειρά απο Link party. Το paraligo.com φιλοξενείται απο την ομάδα “One team 4 Seasons” και συμμετέχει στο πρώτο Link party με ένα  Χριστουγεννιάτικο φωτιστικό DIY.

Πως θα σας φαίνονταν μικρά αγγελάκια, καθισμένα πάνω σε φωτεινά, χρωματιστά σύννεφα, φτιαγμένα με ρεσώ μπαταρίας, βαμβάκι και κορδέλα, να κρέμονται πάνω απο το κεφάλι σας?

Αν αυτή η σκέψη σας κάνει να χαμογελάτε, παρακολουθήστε  το video διαβάστε τις οδηγίες και δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε αυτό το Χριστουγεννιάτικο φωτιστικό DIY που θα προσθέσει μια χαριτωμένη νότα, στη φετινή, Χριστουγεννιάτικη σας διακόσμηση!

Υλικά και εργαλεία
  • 1 Τελάρο κεντήματος ø15cm περίπου (εσωτερικός δακτύλιος χωρίς το συνδετικό)
  • 5 Ρεσώ μπαταρίας (με χρωματιστά Led)
  • 3m Κορδέλα με σύρμα πλάτους 5cm
  • 3 Λευκές μπαλίτσες από τσόχα
  • 2m Πορτοκαλί/κίτρινο μαλλί πλεξίματος (για τα μαλλιά)
  • 1m Μαλακό χρυσό σύρμα
  • 60cm Λεπτό, εύκαμπτο, γαλβανιζέ σύρμα
  • 3m Χρυσό νήμα
  • Κόλλα κατασκευών ή θερμοκόλλα
  • Χρυσό σπρέι
  • Ψαλίδι
  • Μεζούρα
  • Πένσα
Οδηγίες
Αγγελάκια
Φόρεμα

Κόψτε ένα κομμάτι κορδέλα μήκους 19cm  και διπλώστε το στη μέση με την καλή πλευρά από έξω. Κόψτε ένα κομμάτι χρυσό σύρμα μήκους 10cm και δέστε με αυτό την  κορδέλα, λίγο πιο  κάτω από το σημείο που ενώνονται οι δύο άκρες της για να σχηματίσετε το λαιμό.

Ενώστε το σύρμα το στο πίσω μέρος του φορέματος χωρίς να κόψετε το περίσσευμα. Διπλώστε το φόρεμα  στο κάτω μέρος σαν να κάνει γόνατα, ώστε να δίνει την εντύπωση του ότι το αγγελάκι κάθεται.

Φτερά

Κόψτε ένα κομμάτι κορδέλας μήκους 5cm  και διπλώστε τις δύο άκρες σχηματίζοντας ένα κρίκο. Πιέστε τον για να γίνει επίπεδος. Τοποθετήστε τον στην πλάτη του φορέματος.

Χέρια

Κόψτε ένα κομμάτι κορδέλας μήκους 9cm και βάλτε κόλλα κατά μήκος της μιας πλευράς. Τυλίξτε την κορδέλα σε ρολό με κατεύθυνση προς την πλευρά της κόλλας και πιέστε για να κολλήσει.

Τοποθετήστε το ρολάκι στην πλάτη του φορέματος, πάνω από τα φτερά και χρησιμοποιήστε το περίσσευμα του χρυσού σύρματος, για να  σφίξετε και να δέσετε χέρια και φτερά στο κέντρο τους και να τα στερεώσετε στην πλάτη του αγγέλου.

Φέρτε τα χέρια στο μπροστινό μέρος και χρησιμοποιήστε λίγη κόλλα για να ενώσετε τις παλάμες  ώστε να φαίνεται ότι το αγγελάκι προσεύχεται.

Κεφάλι

Τυλίξτε λίγο μαλλί πλεξίματος γύρω από τα 2 σας δάχτυλα και σχηματίστε ένα μικρό στεφανάκι. Βάλτε λίγη κόλλα στο πάνω και πίσω μέρος μιας τσόχινης μπαλίτσας. Τοποθετήστε τη μπαλίτσα μέσα στο μάλλινο στεφανάκι.

Πιέστε ώστε να κολλήσουν τα μαλλιά στο κεφάλι. Κόψτε το στεφανάκι στη μέση, από την πλευρά που δεν βάλατε κόλλα και ψαλιδίστε τις άκρες για να δώσετε σχήμα στα μαλλιά.

Για να κάνετε σγουρομάλλικα αγγελάκια τσαλακώστε αρκετό μαλλί και πιέστε το πάνω στην τσόχινη μπαλίτσα αφού βάλετε κόλλα.

Κόψτε ένα κομμάτι χρυσό σύρμα 5cm και λυγίστε το γύρω από το κεφάλι για να φτιάξετε ένα στεφάνι.  Πιέστε για να το σταθεροποιήσετε στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Ανοίξτε την κορδέλα στο πάνω μέρος του φορέματος, για να φαρδύνει ο λαιμός, βάλτε κόλλα τοποθετήστε μέσα το κεφάλι και πιέστε για να κολλήσει.

Σύννεφα

Κόψτε ένα κομμάτι γαλβανιζέ σύρμα, τοποθετήστε στη μέση πάνω του ένα ρεσώ μπατάριας, και διπλώστε το σύρμα προς τα πάνω δεξιά και αριστερά από τη φλόγα. Στρίψτε και ενώστε τις άκρες.

Κόψτε 1m χρυσό νήμα περάστε το εναλλάξ μέσα από τις δύο πλευρές του σύρματος, διπλώστε στη μέση και δέστε ένα κόμπο από την κάθε πλευρά, έτσι ώστε αν σηκώσετε τα νήματα  το ρεσώ να κρέμεται ίσια.

Βάλτε κόλλα στο πάνω μέρος και στα πλάγια του ρεσώ. Κόψτε ένα κομμάτι βαμβάκι μήκους 11cm και πλάτους 6cm,  χωρίστε το στη μέση και κολλήστε τα δύο κομμάτια γύρω και πάνω από το ρεσώ. Φροντίστε να τραβήξετε έξω το διπλό χρυσό νήμα, που πρέπει να βγαίνει από το κέντρο του σύννεφου.

Βάλτε λίγη κόλλα περιμετρικά, με προσοχή, στο κάτω μέρος του ρεσώ και πιέστε για να κολλήσει το βαμβάκι, φροντίζοντας να αφήσετε εκτεθειμένο τον διακόπτη.

Βάλτε ένα αγγελάκι να καθήσει πάνω στο σύννεφο και σταθεροποιήστε το σφίγγοντας το υπόλοιπο του  χρυσού σύρματος στην πλάτη του αγγέλου, γύρω από το χρυσό νήμα.

Τελάρο

Βάψτε το τελάρο κεντήματος με χρυσό σπρέι και αφήστε το να στεγνώσει.

Κόψτε ένα κομμάτι  κορδέλας μήκους 8cm και τυλίξτε το, κατά πλάτος, σε κάποιο σημείο του τελάρου (προαιρετικά).

Δέστε το χρυσό νήμα από το οποίο κρέμεται το σύννεφο στη μέση του κομματιού κορδέλας, πάνω στο στεφάνι, σε κόμπο και μετά σε φιόγκο. Φροντίστε να ρυθμίσετε το μήκος ώστε να περισσέψει αρκετό νήμα, το οποίο δεν θα κόψετε.

Δέστε και τα υπόλοιπα σύννεφα, με και χωρίς αγγελάκια, σε διαμετρικά αντίθετα σημεία, ρυθμίζοντας τα μήκη του νήματος ώστε τα συννεφάκια να κρέμονται σε ανόμοιο ύψος. Μετακινήστε τους φιόγκους πάνω στο τελάρο ώστε να κρέμεται ισορροπημένα.

Σταυρώστε τα περισσεύματα από τα νήματα στο κέντρο του τελάρου και δέστε τα σε κόμπο. Χρησιμοποιήστε το περίσσευμα από τα νήματα για να κρεμάσετε τη σύνθεση.

Ανάψτε τους διακόπτες κάτω από τα συννεφάκια και απολαύστε το Χριστουγεννιάτικο φωτιστικό σας!

One team four seasons
 “One Team 4 Seasons!
Ένα Χριστουγεννιάτικο party που δημιουργήθηκε από 11 blogs
για να σας γεμίσει χαμόγελα!
Meet the hosts and spread the Christmas spirit!!”

 

 Αυτά είναι τα blogs που συμμετέχουν
στο Χριστουγεννιάτικο party της ομάδας μας. 
Επισκεφθείτε τα και πάρτε ιδέες!!

 

 

Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες μέρος Α

1) i-Messy – Χριστουγεννιάτικα Στολίδια Τάρανδοι
2) Make it Pretty – Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα!
3) Sunday Projects – Φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα αστέρια από ένα σπασμένο μέτρο!
4) Spoon Stories – Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια
5) Ef Zin – DIY Ribbon Scraps Christmas lights garland
6) Paraligo – Χριστουγεννιάτικο φωτιστικό DIY

 

Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες μέρος Β

7) Art Decoration & Crafting – Ένα αλλιώτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
9) FairyWo-Mom!!! – Επιτοίχια Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση!!!
10) Painting and Crafting – Χριστουγεννιάτικη παλέτα
11) MommyWiki – Χριστουγεννιάτικα Στολίδια από Φέτες Κορμού
12) My Home My Memories – Ξύλινο δεντράκι σε καδράκι

32 Responses

  1. spoon-stories

    Έμεινα με τη κατασκευή σου ! Τι απίθανα αγγελάκια με τρελές κομμώσεις ήταν αυτές? Μου άρεσαν πάρα πολύ και ευχαρίστως θα στόλιζα όλο το σπίτι μου με αυτά!!
    Καλή μας αρχή^^

    • Sofia

      Κι εγώ ενθουσιάστηκα με τη δική σου και είσαι και foodbloger.. που να σουν και crafter Λίλια! Καλή αρχή σ’ όλη την ομάδα και μήπως σιγά σιγά να αρχίσουμε να λέμε και καλές γιορτές?

  2. Mary Deco

    Σοφία το φωτιστικό σου είναι παραμυθένιο!! Τόσο αέρινο και γλυκό!! Μπράβο για την ιδέα και για την εκτέλεση!! Καιρός να μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα! 🙂

    • Sofia

      Ευχαριστώ Μαίρη! Μπήκαμε μπήκαμε και με το παραπάνω απόψε και ελπίζω απο αύριο να βάλουμε στο mood πολύ κόσμο!

  3. Eleana A.

    Αααααα εσύ έχεις και οδηγίες χρήσης σε οπτικό υλικό!!! 😀 😀
    Ωραίο mobile Σοφία!!! Εμένα μου αρέσουν τα αγγελάκια να κρέμονται και στο δέντρο!!
    Σε ευχαριστούμε που έλαβες μέρος!! 🙂

    • Sofia

      Εγώ ευχαριστώ για τη πρόσκληση Ελεάνα! Το χάρηκα πραγματικά!

  4. Christina Makri

    Είναι υπερπαραγωγή! Δεν μου έρχεται άλλη λέξη στο μυαλό! Μπράβο Σοφία μου και ευχαριστούμε για τις αναλυτικές οδηγίες… θα δοκιμάσω κι εγώ τα αγγελάκια για το δέντρο μου. Καλή εβδομάδα και φιλιά!

    • Sofia

      Σ’ ευχαριστώ Χριστίνα! Όλα τα blogs έκαναν πολύ όμορφα πράγματα! Θα φαίνονται πολύ ωραία και σε δέντρο Χριστίνα και είμαι σίγουρη οτι θα τα κάνεις καταπληκτικά! Φιλιά!

  5. Θάλεια Τζέλλου

    Σοφία μου τι ονειρικά τα Αγγελάκια με τα συννεφάκια τους!!! Με μάγεψαν!!! Οι οδηγίες κατατοπιστικότατες. Μπράβο, απίθανη ιδέα!!! Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

    • Sofia

      Να τα βάλουμε να κάνουν παρέα στα απίστευτα ζωάκια σου Θάλεια! Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλή βδομάδα να χουμε!

  6. Vasso D

    Εντάξει τι να πρωτοπώ!!!
    Ένα μεγάλο μπράβο για τα αγγελάκια σου και ένα ακόμη για την παρουσίαση!
    Πανέμορφη και τόση ατμοσφαιρική κατασκευή!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    • Sofia

      Τι καλά λόγια που ακούω! Αυτή η ομάδα δεν έχει απλώς δημιουργικούς συμμετέχοντες αλλά και πολύ γενναιόδωρους! Σ’ ευχαριστώ πολύ Βάσω. Όλες οι κατασκευές είναι μούρλια! Μπράβο σε όλες!

  7. Μαργαρίτα

    Μα τι πρωτότυπη ιδέα!!!!
    Εκτός από φωτιστικό μπορεί να μπει και ως μομπιλ πάνω από κούνια!!!
    Πολύ όμορφο και πολύ Χριστογεννιάτικο!
    Μπράβο κορίτσι!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    • Sofia

      Ευχαριστώ Μαργαρίτα και χαίρομαι που γνωριζόμαστε εξαιτίας της ομάδας! Μπράβο μας γιατί όλη η ομάδα έγραψε! Καλη εβδομάδα κι απο μένα!

  8. ζηνα

    Υπεροχή!!!! Και τα συννεφάκια είναι σαν αληθινά! Οτι πρεπει κ για τη διακόσμηση του παιδικου δωματίου!!!!

    • Sofia

      Ευχαριστώ Ζήνα! Δεν ξέρω τι να γράψε πια γιατί η κάθε κατασκευή ήταν καταπληκτική! Θα την ξεπουπουλίσω τη λινάτσα που μου χει περισσέψει απο παλιότερη κατασκευή, εξαιτίας της γιρλάντας σου.. Μπράβο μας!

  9. Dimitra Decorasylum

    Ουάου!!!! Άκρως παραμυθένια η κατασκευή σου Σοφία!!
    Οι δε κομμώσεις, άπαιχτες!!!
    Την καλημέρα μου & καλή εβδομάδα.

    • Sofia

      Ευχαριστώ Δήμητρα!Εγώ και ο Τρύφων Σαμαράς μόνο τό χουμε…. 😛 Καλημέρα και καλή βδομάδα!

  10. Κατερίνα

    Κοιτούσα το video με αγωνία σαν μικρό παιδί! Πραγματικά με μάγεψε η κατασκευή σου! Το φωτιστικό μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι! Πολλά συγχαρητήρια!

    • Sofia

      Κατερινάκι μου!!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσε! Και τα αστεράκια σου είναι για συγχαρητήρια! Κάναμε όλα τα blog φοβερή δουλειά! Δεν θα σταματήσω να λέω μπράβο σε όλες!

  11. Vera

    Σοφία συγχαρητήρια για την όλη παρουσίαση! Για την παραμυθένια κατασκευή σου και για τα υπέροχα αγγελάκια σου, σαν έτοιμα να τραγουδήσουν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα νανουρίσματα!! Καλές γιορτές να έχουμε, σε ευχαριστούμε πολύ που συμμετέχεις στην ομάδα μας!!

    • Sofia

      Βέρα φτιάχνεις μαγικά πράγματα αλλά γράφεις και μαγικά! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα σου λόγια! Ήταν τιμή μου να συμμετέχω και χαίρομαι πολύ αυτό έγινε αφορμή να γνωριστούμε! Καλές γιορτές (γιούπι)!!!

    • Sofia

      Ευχαριστώ Αλεκάκι μου! Τα Χριστούγεννα με εμπνέουν 😛 Φιλιά πολλά!

  12. sofia

    χαχαχαχα………απιθανα ολα ….αλλα ηθελα να δω κ τα αλλα….λειπει το 8 ηθελα…….?

    • Sofia

      Ευχαριστώ Σοφάκι! Το οκτώ λείπτει για να υπάρχει suspense :p

      • sofia

        χαχαχαχα…οντως το καταφερες…..εφαγα τα νυχια μου.λεω που ντο κ δεν το βλεπωωωωωωωω

  13. joanna

    Φανταστική δημιουργία Σοφία μου !!! Τα αγγελάκια είναι τόσο όμορφα και φτιάχνονται πολύ εύκολα !!! Ενώ, η παρουσίαση του tutorial σε video είναι πάρα πολύ καλή ιδέα!!! Πολλά μπράβο για την υπέροχη και Χριστουγεννιάτικη ανάρτηση!!! Καλό σου απόγευμα και καλή συνέχεια!!!

    • Sofia

      Σ’ευχαριστώ Ιωάννα! Χαίρομαι που σου άρεσε! Ήταν πολλές οι φωτογραφίες για να μπούν μέσα στο Post και επειδή δεν ήθελα να κόψω καμία για να είναι όσο πιο κατανοητό γίνεται τις έκανα φιλμάκι. Ελπίζω όσοι αποφασίσουν να το φτιάξουν να βοηθηθούν. Καλό βράδυ!

  14. Ξύλινο δεντράκι σε καδράκι – My Home My Memories

    […] 1) i-Messy – Χριστουγεννιάτικα Στολίδια Τάρανδοι  2) Make it Pretty – Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα! 3) Κυριακή στο σπίτι…– Φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα αστέρια από ένα σπασμένο μέτρο! 4) Spoon Stories – Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια 5) Ef Zin – DIY Ribbon Scraps Christmas lights garland 6) Paraligo – Χριστουγεννιάτικο φωτιστικό DIY […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.