Χειροποίητα Βραχιόλια Macrame (Video)

posted in: DIY | 6

Σ’ αυτό το video θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τα δικά σας Χειροποίητα Βραχιόλια τύπου Shambhala με τρείς σειρές χάντρες και προεκτεινόμενο κούμπωμα.

Τα βραχιόλια Shambhala (Σαμπάλα), είναι χειροποίητα βραχιόλια με κλωστές και χάντρες, φτιαγμένα με την μέθοδο Macrame, τα οποία σχετίζονται με το Βουδιστικό μύθο της Shambhala και συμβολίζουν την Ειρήνη, την ηρεμία και την χαρά.

Τα υλικά που χρησιμοποιώ στο video είναι ξύλινες χάντρες σε δύο χρώματα και κεροκλωστή, μπορείτε όμως για τα δικά σας Χειροποίητα Βραχιόλια, να χρησιμοποιήσετε γυάλινες χάντρες, ή ημιπολύτιμες πέτρες, καθώς επίσης και μια ποικιλία κλωστών όπως νάιλον, ή ελαστικό νήμα.

Τα μόνα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι ένα ψαλίδι, ένας αναπτήρας, ένας μικρός δίσκος, 4 σφιγκτήρες (κλάμερ) χαρτιού και φυσικά τη φαντασία σας. Διαλέξτε λοιπόν τα υλικά σας, ακολουθήστε τις οδηγίες στο video και δημιουργήστε τα δικά σας Χειροποίητα Βραχιόλια.

Αν σας άρεσε δείτε επίσης το Μακραμέ θήκη γλάστρας Video tutorial και εγγραφείτε στο κανάλι του Paraligo στο Youtube για περισσότερα Video.

Καλή επιτυχία!

6 Responses

  1. Dimitra Decorasylum

    Πολύ ωραίο το βραχιολάκι Σοφία αλλά αυτά περί ειρήνης, ηρεμίας και χαράς δεν τα βλέπω στην περίπτωσή μου γιατί η κατασκευή του δεν φαίνεται και τόσο απλή οπότε σίγουρα εγώ θα είμαι μέσα στην μουρμούρα…χαχαχαχαχα
    Χαράς το κουράγιο σου πάντως και καλοφόρετο!!!

    • Sofia

      Πολλοί ανακαλύπτουν την ηρεμία και την χαρά δια του μαζοχισμού είναι γνωστό αυτό… για την ειρήνη επιφυλάσσομαι. :p Η κατασκευή πάντως εφ’ όσον κατανοήσει κάποιος τους κόμπους απαιτεί ένα τέταρτο και η κατανόηση των κόμπων επίσης δεν είναι όσο τρομακτική φαίνεται. Χρειάζεται απλώς δοκιμή και όχι μόνο παρατήρηση! Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα! Καλή σου μέρα!

  2. alekacraftaholic

    Σίγουρα χρειάζεται ηρεμία κάποιος για να το φτιάξει,αλλά παίρνει χαρά στο τελείωμα του βραχιολιού,αν τα καταφέρει με τους κόμπους!Πολύ ωραίο γίνεται .Θα μου άρεσε σε ζώνη η εφαρμογή του.Γεια στα χέρια σου!

    • Sofia

      Πολύ ωραία ιδέα η ζώνη Αλέκα! Με πιο χοντρά νήματα και λίγο μεγαλύτερες χάντρες θα γίνονταν καταπληκτική! Θα το δοκιμάσω! Ευχαριστώ για το σχόλιο και την ιδέα! Καλημερούδια!

  3. ζηνα

    τελειο βιντεο Σοφάκι! θα το ξαναδω αναλυτικα πιο μετα που θα ειμαι μονη.

    ευχαριστω!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.