Cheesecake σοκολάτας να το πιείς στο ποτήρι

posted in: What's Cooking, Γλυκά | 18

Cheesecake σοκολάτας 1

Εάν έχετε κατά νου να κάνετε ένα τραπέζι σε φίλους ή συγγενείς, γιατί έρχονται και χρονιάρες μέρες μην ξεχνιόμαστε, σας έχω το ιδανικό επιδόρπιο. Cheesecake σοκολάτας σερβιρισμένο σε ατομικά μπώλ ή ποτήρια της σαμπάνιας, του cocktail ή έστω του κρασιού βρε αδερφέ.

Ένα γλυκάκι εύκολο, ελαφρύ, εμφανίσιμο και το προπαντός σοκολατένιο, πράγμα που αποτελεί εγγύηση ότι θα αρέσει σε όλους. Στείλτε λοιπόν τις προσκλήσεις, κάντε τις ετοιμασίες σας, στρώστε τραπέζι και για το τέλος κρατήστε το καλύτερο. Cheesecake σοκολάτας να το πιείς στο ποτήρι.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 100g μπισκότα τύπου digestives
  • 25g λιωμένο βούτυρο
  • 250g τυρί κρέμα
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2½ κουταλιές της σούπας κακάο

Για τη σαντιγύ

  • 200ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 1½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Για γαρνιτούρα

  • 20g περίπου κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Θρυμματίστε τα μπισκότα στο multi, τοποθετήστε τα σε ένα μπωλ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά, ώστε η πούδρα του μπισκότου να απορροφήσει το βούτυρο. Μοιράστε το μείγμα σε τέσσερα ποτήρια, πιέστε λίγο για να σφίξει και βάλτε τα  ποτήρια στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.

Σε ένα άλλο μπώλ  βάλτε την κρέμα γάλακτος την άχνη και το κακάο. Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν , προσθέστε και το τυρί κρέμα και χτυπήστε ξανά, μέχρι να έχετε μια απαλή, σοκολατένια, αφράτη κρέμα. Μοιράστε την κρέμα στα ποτήρια και βάλτε τα και πάλι στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα.

Ετοιμάστε την σαντιγύ χτυπώντας την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη  μέχρι να διογκωθεί και να στέκεται. Με τη βοήθεια ενός κορνέ σχηματίστε με την σαντιγύ την τρίτη στρώση του Cheesecake σοκολάτας και γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!

 

18 Responses

  1. Dimitra Decorasylum

    Αυτό το ποτηράκι, ναι, αυτό της φωτογραφίας, να μου αποσταλεί στο Άσυλο παρακαλώ (και όποια άλλα έχουν περισσέψει με το γλυκάκι!!). Και σοκολατένιο και εύκολο και εμφανίσιμο! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;;; Σλουρρρρρρπ!

    • Sofia

      Εντάξει Δήμητρα! Τώρα ξέρω τι θα σε τρατάρω όταν ανηφορίσεις στη Θεσσαλονίκη για να δείς την τραπεζαρία μου 🙂

  2. Eleftheria Bogioglou

    και θα το φάμε και θα το πιούμε και νηστικοί δεν θα κοιμηθούμε. Αχ, αυτά τα γλυκάκια, που αν δεν συνοδεύσουν το κυρίως πιάτο μας είναι σαν να μη φάγαμε. Φιλιά Σοφία, ευχαριστούμε για τη νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή.

    • Sofia

      Έχεις δίκιο Ελευθερία ούτε που το σκέφτηκα! Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την παρατήρηση! 🙂

  3. Νίκος G & M

    Σ’ ευχαριστούμε για την πρότασή σου, διότι πάντα όταν έχουμε ένα τραπέζι, πάντα προβληματιζόμαστε… για το του γλυκού!

    Καλό σου βράδυ!

    • Sofia

      Εγώ ευχαριστώ για το σχόλιο. Είναι όντως μια καλή πρόταση για τραπέζι και το λέω με βεβαιότητα γιατί το τεστάρισα και ενθουσίασε! Καλημέρα!

  4. joanna

    Θεϊκό…!!! Λατρεύω εύκολες και γρήγορες συνταγές και το το ποτηράκι … εννοείται με το περιεχόμενο… ☺!!! Μπαίνει στη λίστα προς δοκιμή και pinαρετε άμεσα!!! Καλό σου βράδυ και γλυκιά, σαν το cheesecake, συνέχεια !!!

    • Sofia

      Ω ευχαριστώ διπλά για το Pin και τα καλά σου λόγια! Καλό σου βράδυ 🙂

  5. alekacraftaholic

    Τι να μου κάνει τέτοιο γλυκό σε ποτήρι…το θέλω σε ταψί.Θα το κάνω ,να’σαι σίγουρη!

    • Sofia

      Σε ταψί δεν θα στέκεται Αλέκα οφείλω να σε ενημερώσω… θα χρειαστεί και ζελατίνη και σουξου μουξου και χάνεται η ευκολία το πράγματος. Κάντο σε ποτήρια και φάε 4 σου το επιτρέπω εγώ προσωπικώς! Άπαιχτη Αλεκα!

  6. ζινα

    αμαν αμαν…και τωρα που ξεκινησα διαιτα βρηκες να το ανεβασεις Σοφακι????

    τελειο!!! εις τα υποψην για ενα γλυγορο γλυκακι!!! ευχαριστω!

    • Sofia

      Αχ απο τότε που εφευρέθηκαν οι δάιτες χάθηκε το χαμόγελο απο τα χείλη μας Ζήνα μου… Να το κάνεις και να το δοκιμάσεις και να στείλεις τη δίαιτα στην ευχή. Είσαι μια κούκλα και δεν την έχεις ανάγκη έτσι κι αλλιώς!

  7. Christina Makri

    Εντάξει αυτό είναι χτύπημα κάτω από την μέση… προσπαθώ εδώ και κάποιους μήνες να τηρήσω μια διατροφή και μια η μία μια η άλλη ανεβάζεται συνταγές με σοκολάτα, στην οποία δεν μπορώ με τίιιιιιποτα να αντισταθώ. Θα την φτιάξω δεν κρατιέμαι. Καλό Σαββατοκύριακο Σοφία μου 🙂

    • Sofia

      Χαλάλι σου Χριστίνα και ας τις θερμίδες να κουρέυονται! 🙂 Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!

  8. Κατερίνα

    Το αγαπημένο μου γλυκό και σε σοκολατένια εκδοχή!! Είσαι καταπληκτική! Είμαι σίγουρη ότι είναι τέλειο! Μου λείπει μόνο το φανταστικό ποτήρι σου για το σερβίρισμα και είμαι έτοιμη να το γευτώ!!

    • Sofia

      Εσύ είσαι καταπληκτική Κατερινάκι με τον καλό σου λόγο πάντα! Να το κάνεις σε κρασοπότηρο! Απο τα άξια χεράκια σου θα βγεί θαύμα!

  9. Iris mama goes vintage

    Δεν έχω δοκιμάσει την εκδοχή αυτή!!!! Αλλά δείχνει τέλειο!!!

    • Sofia

      Σ’ ευχαριστώ! Είναι ευκολάκι και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Αν το δοκιμάσεις πες μου εντυπώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.