Πλεκτή Τσάντα Δίσκος

posted in: DIY, Βελονάκι | 0

Πλεκτή Τσάντα Δίσκος Minimal και απλή στο ύφος φτιαγμένη για να ολοκληρώσει άψογα σχεδόν κάθε καλοκαιρινό look, από ένα αέρινο φόρεμα με Boho διάθεση, μέχρι ένα utility suit.

Παρόλο που τα χειροτεχνήματα έγιναν μια παντός καιρού τάση τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει κανείς να ομολογήσει ότι αν οι Πλεκτές Τσάντες με Βελονάκι αντιπροσώπευαν αποκλειστικά και μόνο μια εποχή, αυτή θα ήταν σίγουρα το Καλοκαίρι.

Η Πλεκτή Τσάντα Δίσκος, της γέννηση της οποίας θα παρακολουθήσετε σε αυτό το νέο Video του Paraligo είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του παραπάνω αξιώματος.

Η πλέξη με την οποία δημιουργήθηκε, το Άρριχτο Γαϊτανάκι Σταυρός, έκανε το ντεμπούτο της στο προηγούμενο μου video όπου σας παρουσίασα τη δική μου εκδοχή της περιβόητης τσάντας macaron. Όσοι από εσάς δεν είχαν την ευκαιρία να δούν το εν λόγω video με την Πλεκτή Στρόγγυλη Τσάντα μπορούν να το δουν εδώ!

 

Η βασική και ίσως και μόνη πρόκληση αυτού του Project είναι η αδυναμία της πλέξης αυτής να αυξηθεί κατά τον τυπικό τρόπο που πλέκει κανείς ένα κυκλικό πλεκτό με βελονάκι. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιώντας το κλασικό  μοτίβο αυξήσεων ενός κυκλικού  πλεκτού, προκύπτει ένα πολύ απογοητευτικό οπτικό αποτέλεσμα.

Το γεγονός αυτό με ανάγκασε να καταφύγω σε πιο δημιουργικές λύσεις πράγμα που κατέληξε σε ένα ελαφρώς δαιδαλώδες και αρκετά απαιτητικό στο να περιγράψεις σχέδιο, που όμως σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε και που πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Video θα γίνει τελικά κατανοητό.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο video μπορείτε να τα προμηθευτείτε εδώ!

Υλικά και Εργαλεία:

  • 2 Κούκλες Μακό Κορδέλα Delfino 125m/250gr Χρώμα 768
  • 2 Χρυσούς μεταλλικούς κρίκους ες. Διαμέτρου 12cm
  • Βελονάκι No 5.5mm
  • Ραπτό μαγνητικό κούμπωμα
  • Σακοβελόνα
  • Ύφασμα για φόδρα
  • Κλωστή και βελόνα για το ράψιμο της φόδρας
  • Ψαλίδι

Tips:

  • Η πλέξη που χρησιμοποιώ για αυτήν τσάντα εκτός από τις υπόλοιπες ιδιομορφίες τις έχει και την ακόλουθη. Αυξάνοντας τον αριθμό των γύρων και κατά συνέπεια της διαμέτρου του πλεκτού, αυξάνεται και το μέγεθος/ύψος των πόντων. Μη μαστιγώσετε λοιπόν τον εαυτό σας όταν το παρατηρήσετε στο πλεκτό σας, γιατί και αναμενόμενο είναι αλλά και θεμιτό αφού προσθέτει μια ενδιαφέρουσα αίσθηση προοπτικής στην ούτως η άλλως συναρπαστική υφή του πλεκτού.
  • Επέλεξα να δώσω στην τσάντα με επίπεδη, αρχαϊκού στυλ φόρμα, που  κάποιοι από εσάς μπορεί να βρείτε μη πρακτική για καθημερινή χρήση. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε πλαϊνά στην ίδια τσάντα αυξάνοντας το αριθμό των γύρων κατά 4 γύρους χωρίς αυξήσεις στο τέλος κάθε μισού. Δύο εκ’ τ ων οποίων θα ήταν γύροι με αντίστροφα βουβά και οι άλλοι δύο πανομοιότυποι του 20ου γύρου.
  • Οι αντίστροφοι κρυφοί γύροι με τα βουβά ίσως σας φαίνονται μια σπατάλη νήματος στην πραγματικότητα όμως εξυπηρετούν δύο σκοπούς. Ο προφανέστερος είναι να μεταφέρουν το νήμα στο σωστό σημείο αφού  η κυκλική πλέξη διακόπτεται από το κενό στο οποίο θα τοποθετηθεί το χερούλι. Ο δεύτερος είναι να δώσουν στην πλέξη μια πιο σταθερή σύσταση ούτως ώστε να μην  να υπάρξει ανάγκη ενίσχυσης της τσάντας.

Αυτά είχα να σας πω και σας αφήνω να παρακολουθήσετε το video, με τη βεβαιότητα οτι το νέο σας αγαπημένο αξεσουάρ για το φετεινό καλοκαίρι θα είναι αυτή η Πλεκτή Τσάντα Δίσκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.