Πλεκτή Τσάντα με Βελονάκι Καλοκαιρινή

posted in: DIY, Βελονάκι | 0

Πλεκτή Τσάντα με Βελονάκι Καλοκαιρινή και ευκολοφόρετη είναι το θέμα του νέου video του paraligo. Αυτή η ιδιαίτερη πλεκτή τσάντα δημιουργήθηκε με το νήμα Raffia που μαζί με τα χερούλια ήταν χορηγία του καταστήματος Νήμα Κιλκίς. Το νήμα Raffia, γνωστό και ως χόρτο, είναι απίστευτα ελαφρύ, παράγεται από φυσική ίνα, βγαίνει σε πολύ όμορφα χρώματα και έχει μια ιδιαίτερη υφή που θα κάνει το Project σας να θυμίζει πλεκτή τσάντα ψάθινη.

Ένα από τα στοιχεία που καθιστούν αυτή την τσάντα ιδιαίτερη, πέρα από το εμφανώς ασυνήθιστο σχήμα της, είναι ότι δημιουργήθηκε από ένα μόνο ημισυμπαγές τετράγωνο της γιαγιάς, το λεγόμενο Granny Square. Όμως αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς μόνο από τον πάτο της τσάντας.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί. Το σχέδιο λοιπόν αυτής της ξεχωριστής καλοκαιρινής τσάντας αναπτύσσεται σαν ένα απλό τετράγωνο της γιαγιάς μέχρι τον 10ο Γύρο. Το τετράγωνο ξεκινάει με 3 ποδαράκια σε κάθε πλευρά που χωρίζονται από 2 αλυσίδες σε κάθε γωνία.Plekti Tsanta me Velonaki kalokairin 1

Από τον δεύτερο γύρο και μετά κάθε γύρος αυξάνεται κατά 16 ποδαράκια. 4 ποδαράκια προστίθενται σε κάθε γωνία. Τα ποδαράκια στις γωνίες χωρίζονται ανά δύο από δύο αλυσίδες που προοδευτικά σχηματίζουν 2 διαγώνιες ευθείες από τρύπες που τέμνονται στο κέντρο της βάσης.

Στον 11ο Γύρο κάθε πλευρά μειώνεται κατά 3 πόντους στο κέντρο της. Αυτό γίνεται για να μετατραπεί τον σύνολο των πόντων κάθε πλευράς σε ζυγό αριθμό. Η μετατροπή αυτή είναι απαραίτητη για να δημιουργηθούν στην πορεία τρείς σειρές με την διακοσμητική πλέξη χάντρα.

Η προσθήκη της πλέξης χάντρα  αποτελεί την ταπεινή μου συνεισφορά σε ένα κατά τα αλλά γνωστό σχέδιο, που σίγουρα έχετε ξανασυναντήσει.

Από τον 12 Γύρο και ως το τέλος της τσάντας κάθε πλευρά μειώνεται κατά 4 πόντους στο κέντρο της, για να εξισορροπείται η αύξηση στις γωνίες. Σκοπός είναι ο αριθμός των πόντων τις κάθε πλευράς να παραμένει σταθερά στους 40 πόντους.

Ως αποτέλεσμα το τετράγωνο της γιαγιάς παύει να μοιάζει με τετράγωνο και η περίμετρος του αρχίζει να κλείνει προς τα μέσα. Οι γωνίες του τετραγώνου αρχίζουν να ανυψώνονται με το κέντρο κάθε πλευράς να μένει σε επίπεδο χαμηλότερο από τις γωνίες.

Αυτή η ανύψωση στις γωνίες σε συνδυασμό με την χρήση 3 διαφορετικού χρώματος νημάτων είναι που δίνει στην πλεκτή αυτή τσάντα μια όψη που θυμίζει chevron.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την τσάντα του video μπορείτε να τα προμηθευτείτε εδώ!

Υλικά και Εργαλεία :

  • 3 κούκλες νήμα Raffia σε 3 διαφορετικά χρώματα
  • (400 gr περίπου η κούκλα και θα περισσέψει περισσότερο απ το μισό)
  • Βελονάκι No 3.5mm
  • Ένα ζευγάρι διάτρητα χερούλια δερματίνης 58cm
  • Σακοβελόνα
  • Ψαλίδι

Tips:

  • Αντικαθιστώντας τα χερούλια με χοντρό κορδόνι ή χερούλια που θα πλέξετε εσείς αυτή η τσάντα μετατρέπεται σε μια υπέροχη πλεκτή τσάντα θαλάσσης, ιδανική για την παραλία.
  • Επέλεξα το συγκεκριμένο νήμα λόγω της ξεχωριστής υφής του που την κάνει να μοιάζει με πλεκτή τσάντα ψάθινη. Εσείς μπορείτε για το ίδιο σχέδιο να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά νήματα ακόμα και διαφορετικού πάχους.

Χωρίς παραπάνω καθυστέρηση σας αφήνω να απολαύσετε το video και αφού μπήκαμε πλέον επισήμως στην καρδιά του καλοκαιριού να φτιάξετε μια υπέροχη Πλεκτή Τσάντα με Βελονάκι Καλοκαιρινή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.