Kολοκύθες διακοσμητικές από pipecleaners

posted in: DIY | 0

Kολοκύθες διακοσμητικές από pipecleaners είναι το νέο video tutorial του paraligo, και ετοιμαστείτε να τις λατρέψετε. Γιατί αυτές οι μικροσκοπικές κολοκύθες είναι απίστευτα εύκολο να γίνουν και απίστευτο  το πόσο όμορφα μπορούν να διακοσμήσουν, γιρλάντες και στεφάνια για μια χαρούμενη φθινοπωρινή  διακοσμητική πινελιά ή και για διακόσμηση σε ένα Halloween party.

Αυτές οι χαριτωμένες Κολοκύθες Μινιατούρες, δεν  απαιτούν ούτε κόλλα, ούτε κόπτες, ούτε πένσες , ούτε κάν χρόνο. Χρειάζονται 2 και μισό pipe cleaners, ένα ψαλίδι, ένα μαρκαδόρο και λιγότερο από ένα λεπτό από το χρόνο σας. Και με την προϋπόθεση ότι θα τηρήσετε τις αναλογίες, και τις διαστάσεις που σας δίνονται, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Αλλά πριν ελέγξουμε τον κατάλογο των υλικών μας και συνεχίσουμε με το βίντεο, μήπως, θα θέλατε να μάθετε πώς οι κολοκύθες σχετίστηκαν με την  γιορτή του Halloween;

Κάθε Οκτώβριο, οι σκαλιστές κολοκύθες δεσπόζουν στις βεράντες και τις εισόδους των σπιτιών σε πολλά μέρη του δυτικού κόσμου. Χαραγμένες σαν λαμπερά πρόσωπα και φωτιζόμενες στο εσωτερικό με κεριά, είναι το σήμα κατατεθέν της γιορτής του Halloween.

Η παράδοση της διακόσμησης των φαναριών με την χαρακτηριστική ονομασία  “jack-o’-lantern”, λέγεται ότι προέρχεται από ένα λαϊκό μύθο της Ιρλανδίας, όπου χαράζονταν αντίστοιχα μεγάλα γογγύλια και πατάτες. Ιρλανδοί μετανάστες έφεραν την παράδοση στην Αμερική, χώρα της κολοκύθας, όπου έγινε αναπόσπαστο μέρος της γιορτής του Halloween.

Kolokythes_diakosmitikes apo pipecleaners 2

Σύμφωνα με μια από τις εκδοχές της ιστορίας , ζούσε κάποτε στην Ιρλανδία ένας μέθυσος τυχοδιώκτης που ονομάζονταν Stingy Jack. Αυτός λοιπόν κάποια μέρα  εξαπάτησε τον Σατανά να αναρριχηθεί σε μια μηλιά και όταν εκείνος ανέβηκε , σκάλισε ένα σταυρό στο φλοιό, που τον εμπόδιζε να κατεβεί. Για να τον απελευθερώσει τελικά τον έβαλε να του υποσχεθεί, ότι οταν ο Τζακ θα πέθαινε, δεν θα διεκδικούσε την ψυχή του.

Όταν μετά από χρόνια ο Τζακ πέθανε ο Άγιος Πέτρος αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στον παράδεισο σε έναν τέτοιον απατεώνα. Ο Διάβολος με τη σειρά του κρατώντας την υπόσχεση του  να μην διεκδικήσει την ψυχή του, αρνήθηκε κι αυτός να του επιτρέψει να περάσει στην κόλαση.

Έτσι ο Τζακ  παγιδεύτηκε απ’ έξω χωρίς να έχει να πάει πουθενά. Όταν παραπονέθηκε στον διάβολο ότι δεν μπορεί να δει μες το σκοτάδι εκείνος τον χλεύασε δίνοντας του άσβεστη  φλόγα απ’ τον Άδη. Έτσι λοιπόν ο Τζακ λάξευσε ένα γογγύλι  που κουβαλούσε μαζί του για φαγητό, έβαλε τη φλόγα μέσα του και άρχισε να περιπλανιέται ατελείωτα στη Γη ψάχνοντας για ένα χώρο ανάπαυσης.

Οι Ιρλανδοί άρχισαν να αναφέρονται σε αυτή τη σκιώδη φιγούρα ως “Jack of the Lantern”, που με τα χρόνια μετατράπηκε σε “Jack O’Lantern”. Και καθώς το Halloween Θεωρούνταν  η περίοδος του χρόνου κατά την οποία  τα πνεύματα και οι νεκροί περιφέρονται στη γή, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς ο λαϊκός αυτός θρύλος έγινε σύμβολο της γιορτής.

Και αφού μάθαμε την ιστορία πάμε  να δούμε τι προμήθειες χρειαζόμαστε για να κάνουμε τις δικές μας  κολοκύθες από pipecleaners.

Υλικά:

  • 2 Πορτοκαλί pipe cleaners  μήκους 30cm
  • 1 Πράσινο pipe cleaner μήκους 30 cm (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μισό)
  • 1 μαρκαδόρο διαμέτρου 8mm
  • 1 Ψαλίδι

Tips:

  • Τα χνουδωτά συρματάκια γνωστά ως Pipe cleaners θα τα βρείτε σε μαγαζιά με είδη κατασκευών καθώς και στη γνωστή αλυσίδα υπερπαιχνιδάδικων.
  • Προσέξτε να χρησιμοποιήσετε μαρκοδόρο και pipe cleaners με τις διαστάσεις που αναγράφονται στο video και τη λίστα υλικών, διαφορετικά θα αλλάξει το σχήμα της κολοκύθας σας.
  • Φροντίστε να τυλίξετε πολύ σφιχτά τα πορτοκαλί pipe cleaner στο μαρκαδόρο για να έχετε μια ρεαλιστική κολοκύθα.

Συγκεντρώστε λοιπόν τα υλικά, φωνάξτε τους πιτσιρικάδες σας, παρακολουθήστε το  σύντομο βίντεο του paraligo και δημιουργήστε υπέροχες μίνι Κολοκύθες διακοσμητικές απο pipecleaners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.