Ρόδια γούρια Diy

posted in: DIY | 17

Ο Πολυμερικός πηλός τελικά εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου υλικά κατασκευών και τα οι μινιατούρες από Πολυμερικό πηλό είναι κάτι που δεν χορταίνω να φτιάχνω. Για αυτό αποφάσισα να αφιερώσω την τελευταία ανάρτηση της χρονιάς σε Ρόδια  γούρια Diy από Πολυμερικό πηλό.

Τα Ρόδια έχουν σε πολλές χώρες του κόσμου μεγάλη συμβολική σημασία που πηγάζει από τους αρχαίους χρόνους. Από την αρχαία Αίγυπτο, Ελλάδα, Ρώμη, Περσία, Ισραήλ και  την Κίνα, μέχρι τη σύγχρονη Αρμενία το Αζερμπαϊτζάν και την Ινδία  τα Ρόδια είναι συνυφασμένα με την  παραγωγικότητα, την αφθονία και την καλή τύχη.

Ρόδια γούρια Diy 1

Σε αυτό το  video tutorial μπορείτε να ανακαλύψετε πώς να φτιάχνετε Μινιατούρες Ρόδια γούρια Diy από Πολυμερικό πηλό σε λιγότερο από 2 λεπτά. Δεν απαιτούν μεγάλη επιδεξιότητα, μπορεί να γίνουν ωραία δωράκια και η κατασκευή τους είναι σκέτη απόλαυση.

Υλικά:

  • Κόκκινο πολυμερικό πηλό
  • Ακρυλικό χρώμα ζωγραφικής (Ώχρα)
  • Ακρυλικό διαφανές βερνίκι
  • Γράνες

Εργαλεία:

  • Ψαλιδάκι
  • Μυτοτσίμπηδο
  • Πινέλο
  • Οδοντογλυφίδα

Τιps:

  • Ψήστε το Ρόδια γούρια σας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του πολυμερικού πηλού που έχετε προμηθευτεί
  • Εφαρμόστε 2-3 στρώσεις χρώματος αφήνοντας ενδιάμεσο χρόνο για να στεγνώσει η μπογιά
  • Εφαρμόστε το βερνίκι αφού βεβαιωθείτε οτι το χρώμα έχει στεγνώσει καλά

 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον σας και να ευχηθώ η καινούργια χρονιά σας να είναι γεμάτη χαρά, αγάπη, υγεία, δημιουργικότητα και καλή τύχη!

Ευτυχισμένο το 2016!

17 Responses

  1. Christina Makri

    Βρε Σοφάκι τι κατατοπιστικότατο βίντεο ήταν αυτό και για εμάς που δεν πιάνουν τα χέρια μας! Ααααα θα φτιάξω κι εγώ!!!! Ευχαριστούμε πολύ και εύχομαι ότι μα ότι καλύτερο για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους για την χρονιά που έρχεται! Πολλά φιλιά και να περάσεις τέλεια!

    • Sofia

      Σ’ευχαριστώ πολύ Χριστινάκι για τις ευχές και τα καλά σου λόγια! Τα χέρια σου πιάνουν ωραιάτατα και δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να τα φτιάξεις! Εύχομαι το 2016 να είναι μια πραγματικά υπέροχη χρονιά για σένα! Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και πολλά φιλάκια!

  2. Eleftheria Bogioglou

    Καλή και δημιουργική χρονιά Σοφία μου! Τα γούρια σου είναι υπέροχα!!!

    • Sofia

      Σ ευχαριστώ πολύ Ελευθερια μου! Καλή χρονιά με υγεία και οτι επιθυμεί η ψυχούλα σου!

  3. spoon-stories

    Πόσο μου αρέσουν τα βιντεάκια σου!Στο έχω πει ξανά ε? Υπέροχα τα γούρια σου λοιπόν Σοφάκι μου!Καλή Χρονιά και πολλές ευχές!!

  4. Μαρία

    Χρόνια πολλά Καλή χρονιά! Συ εύχομαι ότι καλύτερο για το νέο χρόνο! Καλά τα γούρια τα σπάνε! Φιλάκια!

    • Sofia

      Χρόνια πολλά Μαράκι! Σ’ ευχαριστώ και για τις ευχές και για τακαλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσαν! Εύχομαι να έχεις μια υπέροχη χρονιά όπως την επιθυμείς, πάντα με υγεία και πολλές δημιουργίες! Φιλιά!

  5. Maria Pirgianaki

    Πολυ ενδιαφέρον δωράκια το γούρι σου όπως και το βίντεο σου τόσο χρήσιμο Σοφία μου…καλή χρονιά και πολλά φιλάκια!

    • Sofia

      Σ’ευχαριστώ Μαράκι μου! Καλή χρονιά και σένα! Φιλιά πολλά!

  6. joanna - Find a way by jwp

    Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά, Σοφία μου!!! Θερμές ευχές να φέρει ότι καλύτερο η νέα χρονιά που ξεκινά!!! Σαν τα πανέμορφα γούρια που έφτιαξες!!! Πολλά φιλιά !!! Καλή σου βδομάδα!!!

    • Sofia

      Χρόνια πολλά Ιωάννα! Σ’ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια! Ότι καλύτερο και σε σένα έυχομαι! Καλή χρονιά! Πολλά φιλιά!

  7. Κατερίνα

    Πόσο τέλεια βγήκαν! Θα πάρω το ipad αγκαλιά και θα τα προσπαθήσω βλέποντας το βίντεο!
    Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία και μπόλικη καλοτυχία από τα ρόδια!

  8. Eleana A.

    Τέλεια βγήκαν Σοφία!! Τρελαίνομαι για γούρια ρόδια, το καλύτερο δώρο για τις μέρες των γιορτών και όχι μόνο!!! Fimo θέλω Πολύ να δοκιμάσω γιατί έχω την εντύπωση πως δουλεύεται καλύτερα από το πηλό για κάποιες μικρό-λεπτομέρειες και δε πρέπει να σκάει τόσο ! Αυτό βέβαια που δε ξέρω είναι γιατί με το fimo φτιάχνουν μόνο μινιατούρες.. 🙂 Πολλά φιλιά!!!

  9. Θάλεια Τζέλλου

    Σοφία μου μπήκα να ξαναδώ το καταπληκτικό σου βίντεο με τα γούρια ρόδια και είδα ότι δεν είχα αφήσει σχόλιο. Λοιπόν τα λάτρεψα και είναι φανταστικά και για μας αλλά και για δωράκια και όχι μόνο για τις γιορτές. Να σου ευχηθώ τα καλύτερα και να περνάς πάντα όμορφα. Φιλάκια πολλά!!

    • Sofia

      Πάντα γλυκειά σαν τις δημιουργίες σου Θάλεια! Σ’ ευχαριστώ πολύ!!! Φιλιά!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.